Tilstandsrapport

Skap en beroligende harmonisk og luksuriøs atmosfære på soverommet med få grep

Soverommet fyller en viktig funksjon i en bolig – nemlig å huse oss mens vi sover. Derfor er det ofte at man «glemmer» å innrede det noe særlig mer enn med en seng, et nattbord og en kommode. Men det er viktigere enn du kanskje skulle tro å ha et rolig, luftig og harmonisk soverom du virkelig ønsker å trekke deg tilbake i. Både farger, materialvalg og noen smarte interiørdetaljer kan gi deg et bedre og mer sensuelt sovemiljø. Her tipser vi om hvordan du får det mest komfortable soverommet.

Få det mørkt nok

Det å få det mørkt nok på soverommet, særlig om sommeren, er ofte et problem. I byer og tettbygde strøk er det også ofte gatelykter og trafikk som skaper lysforstyrrelser rundt din bolig om natta. Derfor mener vi at blendingsgardiner er et må-ha på soverommet uansett, slik at du får den deilig mørke atmosfæren du vil ha der.

Vi anbefaler at du investerer i disse, fordi de er så essensielle for god søvn. Blendingsgardiner er ofte mørke og ikke alltid de mest attraktive, men hvis du henger opp noen lette, transparente lingardiner utenpå blendingspersiennen eller -rullgardina, kan du oppnå et eksklusivt, lett og luftig inntrykk likevel.

Belysning

Når det gjelder belysning er det gjerne både koseligere og mer personlig med lamper enn spotlights på soverommet – gjerne dimbare. Dimbar belysning i en bolig skaper en koselig følelse og setter den rette romantiske stemningen når det er det du ønsker. Gå gjerne for lamper med tekstilskjermer – på soverommet vil vi holde uttrykket så mykt og komfortabelt som mulig. Du kan gjerne ha flere lamper i forskjellige stiler og farger, både stålamper og nattbordslamper, for et kult og eklektisk uttrykk.

Senga

Senga er selvsagt et viktig element på soverommet. Der må du velge madrass- og overmadrasskombinasjonen som er mest komfortabel for deg å sove på. Valg av sengeramme har mye å si for soverommet forøvrig. Du kan selvsagt gå for en enkel rammemadrass som ikke gjør så mye ut av seg. En stamme med en fin gavl gir et mye mer «møblert» inntrykk. Hvis du virkelig vil ha et grandiost rom kan du gå for en seng med himling – det er det ultimate innen luksus og glamour.

Oppbevarings- og garderobeløsninger

Ikke alle er så heldige å ha en walk-in-garderobe, vanlige dødelige må som regel oppbevare klærne sine på soverommet. Dette kan være utfordrende, og nettopp derfor finnes det interiørarktitekter og garderobeeksperter som blant annet kan hjelpe deg med tegnetjenester og lignende. Slik kan du få et garderobesystem som er skreddersydd og perfekt tilpasset nettopp din bolig.

Budsjettløsning ved oppussing og rehabilitering: Mål nøye opp og gå for garderobeløsninger som passer så godt som mulig. Har du en kreativ tømrer, spør gjerne om råd. Hvis du passer på at fargene på garderobeløsningen harmonerer med resten av rommet, kan du fortsatt oppnå designlooken. Forseggjorte detaljer, som fine håndtak du enkelt skrur på selv, kan være med på å samle helhetsinntrykket og gjøre det hele mer eksklusivt.

Alt ligger i detaljene

Når du har fått inn hovedelementene, er det tid for å bygge personlighet med dekorative gjenstander og møbler. Detaljene må stemme! Et tykt og mykt teppe å sette føttene på gir både komfort om morgenen og en lun og deilig atmosfære. Å re opp senga med sengeteppe og puter i forskjellige størrelser gir et superluksuriøst og hotellaktig uttrykk. Speil og harmoniske bilder på veggene tilfører karakter og får rommet til å føles «bodd» i. Sist, men ikke minst, må du ha noen flotte grønne planter på soverommet i din bolig. De renser luften og løfter inntrykket betraktelig!