Håndverkernes tre huskeregler når de kjøper klær og klokker!

Når det skal anskaffes nye arbeidsklær, sko eller annet utstyr, er det fort gjort å bli litt overveldet. Det finnes jo så mye å velge mellom! Da kan det være lurt å prøve å tenke seg hva proffene har i bakhodet når de sammenligner produkter som alle påstår er løsningen på alle problemer. Her er tre ting å tenke på:

  • Er plagget eller utstyret praktisk?

    For mange håndverkere er det nok de praktiske spørsmålene som veier tyngst når de for eksempel skal avgjøre hvilken klokke eller telefon de skal kjøpe. Mange klokker er utstyrt med alle mulige praktiske funksjoner og egenskaper som kan komme godt med i løpet av arbeidsdagen. Garmin-klokker er kjent for å være tidlig ute med ny teknologi, for eksempel pulsmålere og termometer, og visse modeller har til og med funksjoner for kontaktløs betaling! En ting å huske på er at det er mye lettere å få oversikt på nett enn når man handler i butikk. Når man for eksempel kjøper klokker på nett, kan man sammenligne priser, egenskaper, funksjoner og størrelser og ta en mer velinformert avgjørelse.

  • Er materialene slitesterke?

    Om man for eksempel jobber som tømrer, kan det jo fort skje at man dulter borti noe. Da er det fint med noe som tåler litt juling! Håndverkere utsetter ofte klærne og utstyret de bruker for mer slitasje i jobben, og det kan fort bli dyrt om man ikke tar slitestyrke med i vurderingen ved nye innkjøp. For å ta et eksempel er kanskje kronografer fra Breitling eller andre eksklusive klokker de beste klokkene å ha på jobb for en pilot, men for mange andre ville en slik klokke kun ha blitt til et dyrt uhell som ventet på å skje. Tykt, slitesterkt stoff på klær og støtdempende gummi på diverse utstyr er bedre eksempler på hva mange ser etter.

  • Komfort

    Når det kommer til arbeidstøy og utstyr, er det ikke noe som heter å lide for skjønnheten. Det er viktig å ha klær og utrustning som ikke kommer i veien for jobben man skal gjøre, og som heller bidrar til at arbeidet går lekende lett. Blant annet kan gode, komfortable arbeidsklær bidra til å forebygge arbeidsskader og andre plager som kan oppstå. Derfor er komfort også et viktig element om du er på utkikk etter nye arbeidsklær eller nytt utstyr.