Urbanhus

Skal du bygge hus eller pusse opp? Her er trendene du må få med deg!

Det er mye å tenke på når man skal bygge bolig eller pusse opp, og ikke alt er like gøy. Uansett hvor kreativ og motivert man er når man setter i gang, er det fort gjort å få knekken etter mange uker med pussing og sparkling. Det kan rett og slett bli vanskelig å holde på visjonen du hadde før du begynte, og da kan det være fint med en liten påminner om hvor fint det kan bli. Her lister vi noen trender til inspirasjon for deg som trenger det!

Det grønne skiftet

Fokuset på miljø har virkelig påvirket trendene når det gjelder både bygging av hus og interiørvalg. Materialene skal være bærekraftig produsert, nedbrytbare, så vedlikeholdsfrie som mulig og gjerne smelte pent inn i omgivelsene. Tre er og blir et både vakkert, trendy og bærekraftig naturmateriale – trevirke er en klassiker som aldri går av moten. Med det store mangfoldet som finnes innen trevirke og trebehandlinger, kan du få til et hvilket som helst uttrykk med trepanel.

Det finnes også mange spennende, nye konstruksjonsmaterialer du kan lese om på nett, som lages av innovativt, fornybart materiell av diverse slag. Tre har tradisjonelt vært sett på som mer bærekraftig enn betong, men det har kommet nye betongtyper med mer miljøvennlig produksjon. I tillegg varer betong betydelig lenger enn tre, så med tanke på holdbarhetsperspektivet er materialer som betong et godt alternativ. Betong gir et røft og enkelt uttrykk som kan bli skikkelig stilig.

Farger i fleng!

Farger er en flott måte å gjøre boligen både mer personlig og mer trendy på. Gode fargevalg kan virkelig løfte fasaden og gjøre et hus mer interessant å se på. Pass på å sjekke eventuelle føringer fra nabolaget eller kommunen – i visse tilfeller er det et bestemt utvalg farger du kan velge mellom når det gjelder fasade.

Når det gjelder de faktiske fargene du bør velge, har selvsagt smak og behag mye å si. Husk å velge en malingstype som både er miljøvennlig og holder fasaden din pen så lenge som mulig. Duse farger gir et rolig og avbalansert uttrykk som harmonerer godt med omgivelsene. Et modigere fargevalg, kanskje med kontrastfarger på møne og vinduskarmer, gir et individuelt uttrykk og tar mer oppmerksomhet fra omgivelsene. Er du av den mer tradisjonelle typen, blir det aldri feil med et koselig hvitt eller rødt hus.

Smarte hjem

En av de virkelig store trendene når det kommer til hus og bolig, er smarthjem. Et smarthjem er et hjem der teknologi er sømløst integrert allerede ved innflytting. Du kan selv velge hvor “smart” hjemmet ditt skal være. Det vanligste er smarte lys, som vil si at du kan dimme og skifte farge på alle lysene i hjemmet med en kontroll eller en app på mobilen. Ofte har de også sensorer. Du kan for eksempel få sensorbelysning i gangen, ute eller på badet, slik at lysene slår seg på automatisk ved bevegelse. Du får også alt fra smarte dusjhøyttalere som er koblet til anlegget forøvrig, smarte låser, så du ikke trenger nøkler og til og med smarte markiseløsninger!

Uterom

Veranda eller hage – her får det grønne fokuset virkelig skinne. Grønne planter er supertrendy! Hvis du er heldig og planlegger eller har en veranda eller en hage på ganske god størrelse, er det utrolig mye du kan gjøre. Med mindre plass er det flere begrensinger – men også enda lettere å gjøre det skikkelig koselig og skape en grønn oase. Har du lite plass – tenk nivåer. Bygg i høyden med planter ved å la dem klatre, sett dem i hyller eller på fine kasser og krakker. Det å plassere ulike planter med forskjellige krukker i forskjellige høyder både beskytter mot innsyn utenfra og gir hjemmet ditt en helt uslåelig atmosfære.

Nå håper vi du har funnet igjen motivasjonen og kan gyve løs med nytt pågangsmot! Mer inspirasjon venter underfingertuppene dine hvis du trenger den – internettet er en fantastisk kilde til tips når det gjelder både oppussing, rehabilitering og bygging av bolig generelt.