Kreativ

Hjelp, vi skal pusse opp!

Skal du pusse opp? Enten du bare skal pusse opp et rom eller en hel bolig, er det utrolig mye å ta stilling til. Allerede i oppstartsfasen er det mange ting du må tenke godt over, og underveis dukker det alltid opp uforutsette problemer. Her går vi gjennom de forskjellige delene av oppussingsprosessen internett kan ledsage deg gjennom og hjelpe deg med.

Finn de beste fagfolkene

En av de aller mest praktiske oppussingsavgjørelsene internett kan bidra stort med, er valg av fagfolk. Til ethvert rehabiliteringsprosjekt der du skal flytte eller sette opp vegger er det for eksempel lurt å ha en dyktig og kreativ tømrer involvert. Du kan sjekke ut forskjellige tømrere og lese andres erfaringer med disse på nettet.

En kreativ tømrer kan hjelpe deg med mye mer enn du kanskje skulle tro! Tømrere har bred erfaring med alle aspekter av husbygging, rehabilitering og oppussing. Hvis tømreren i tillegg har god kreativ teft er det nesten ikke grenser for hva dere sammen kan oppnå. Les omtaler av forskjellige tømrere på internett og finn den beste matchen for deg.

Legg ut jobben på anbud og få den beste prisen

Hvis du synes det blir vanskelig å velge rett kreativ tømrer eller pusser opp etter et strengt budsjett, kan internett bidra med en annen utrolig praktisk tjeneste – du kan nemlig legge ut jobben du trenger utført på anbud. Det vil si at du legger ut en beskrivelse av arbeidet, gjerne med bilder, så svarer interesserte fagfolk med et prisestimat, og til slutt velger du.

Sørg for å sjekke de forskjellige servicene som tar kontakt nøye på internett – og hvis prisen er så lav at det nesten er for godt til å være sant, er det ofte nettopp det som er tilfelle. Tegnetjenester, elektrikertjenester og nesten alt annet kan legges ut på anbud.

Oppussingsvideoer og -guider

Det er ikke bare fagfolk internett kan hjelpe deg med når det er tid for rehabilitering og oppussing. Nettet kan til og med hjelpe deg å utføre det arbeidet du har bestemt deg for å gjøre selv. Det finnes nemlig uendelig mange videoer, guider og gjør-det-selv-blogger som viser deg hvordan du gjør alt fra å sette opp gipsvegger til hvordan du legger gulv eller kitter vinduer på verdsveven.

Hvis ikke videoene og guidene er nok, kan du til og med chatte direkte med fagfolk, for eksempel en kreativ tømrer, på diverse fora. Oppussingsvideoer finner du for eksempel på kjente nettsteder som YouTube, men der er mye på engelsk. For gode norske videoer som viser deg hvordan du utfører diverse håndverksarbeid, kan du se på nettsidene til større norske byggvarehus og ty til gjør-det-selv-nettsider.

Finn ut av interiørstilen din

Når alt det tunge arbeidet er unnagjort, gjenstår fortsatt mye av jobben – du må jo også fylle det oppussede området med farger, møbler og oppbevaringsløsninger, og det med stil. Også her er internett en god partner å ha. Vær din egen interiørdesigner ved å lese om de ulike interiørtrendene på nettet.

Nettet er en enorm kilde til tips om supersmarte løsninger til både små og store rom. Og hvis du mangler inspirasjon eller ikke er særlig kreativ, er det bare å kopiere stiler du ser på interiørblogger på nettet. Legg merke til hvordan de styler rommene med duse veggfarger, sterke aksentfarger på mindre detaljer og materialmiksing – det er nøkkelen for å få en stilig og oppdatert look.

«