Rehabilitering og oppussing

Planer om å pusse opp badet? Tips og råd her!

Når vi driver med rehabilitering og oppussing er det ofte at badet blir litt neglisjert. Dette rommet skal tross alt hovedsakelig fylle en funksjon, og vi legger ikke alltid like mye sjel i det som vi gjør i for eksempel stua. Men med enkle grep kan du få et bad som oser luksus, og da vil du skjønne hva du har gått glipp av.

Badet

Rehabilitering og oppussing av badet i en bolig er en relativt kostbar prosess som som regel involverer fagfolk. Men det er likevel en del ting du må ta stilling til selv. Hvis du tenker over hva slags uttrykk du vil ha på forhånd, kan du få et moderne og fresht resultat med enkle grep.

En av de første tingene du må ta stilling til når du driver med oppussing av badet, er fargepaletten. Fargepaletten bør du bestemme deg for først – da blir det mye enklere å bestille både fliser, hvitevarer og øvrig interiør. Velg ut to hovedfarger som harmonerer godt og en eller to kontrasterende aksentfarger. Velger du for eksempel dust blått og hvitt som hovedfarger, kan du satse på gultonede aksentfarger og rustrødt. Grønne planter passer til alt, og løfter badet mange hakk.

Når det gjelder flisvalg har selvsagt smak og behag mye å si. Noen syns det er superkult med mønstrede fliser, men mange vil ha det enkelt og rent. Klassiske hvite fliser bør være rektangulære for en mer oppdatert look. Velg en annen farge på gulvflisene enn på veggflisene, mørkt på gulvet og lyst på veggene får rommet til å virke større. Velg fliser i en av fargepalettens hovedfarger, så blir det garantert bra.

Når du skal velge toalett, vask og dusjløsning er det også et par ting det er verdt å tenke på. Et vegghengt toalett tar for eksempel liten plass og gjør det enklere å rengjøre badet. Et dusjkabinett i temperert glass ser mye bedre ut og holder seg finere lenger enn et av plast. Vasken bør matche toalettet, og den kan være stor og firkantet for et trendy uttrykk. Hvis du har et stort budsjett og god plass, kan du gå for et frittstående badekar – den ultimate trenden innen rehabilitering og oppussing av bad akkurat nå, og en garantert show stopper.

Det øvrige interiøret på badet er der du skal la personligheten din komme frem. Impregnerte naturmaterialer som bambus gjør seg ekstremt godt på badet. En håndklestige i bambus er nydelig – match den med en krakk eller hylle i samme materiale med en plante på for et moderne og superfresht uttrykk. Lykke til med oppussingsprosjektet!