Tegnetjenester

Vurderer du å tegne ditt eget kjøkken? Tips og råd!

Mange drømmer om det perfekte kjøkkenet, og har sine egne forestillinger om hva det bør være og hva det skal inneholde. Hvis du er i ferd med å realisere drømmen om et egendesignet kjøkken, bør du lese videre. Her får du tips og råd rundt mange aspekter av prosessen!

Et par ting du bør tenke over først

Når du skal tegne og designe kjøkkenet i din bolig er det en god del ting du bør ha klart for deg allerede før du begynner. Bygger du kjøkkenet fra bunnen av, eller er det snakk om rehabilitering og oppussing? Hvor mye og hva skal du bytte ut hvis det er snakk om et eksisterende kjøkken? Hva er budsjettet? Alle disse spørsmålene bør du ha klare svar på før du begynner å tenke på hvordan kjøkkenet faktisk skal se ut.

Trenger du hjelp av fagfolk til noe?

Enkelte ting er du nødt til å leie fagfolk til – det er nemlig ikke lov å utføre alt arbeidet selv. Belysning, elektrisk anlegg og rørleggerarbeid er eksempler på ting du må få fagfolk til å ta seg av. Hvis du ikke er utdannet arkitekt eller har mye erfaring med plantegning bør du også hyre tegnetjenester for hjelp til å tegne kjøkkenet. Dette gjelder spesielt når du skal bygge kjøkkenet fra bunnen av. Skal du bare pusse opp, kan du ofte gjøre det aller meste selv.

Hva har du realistisk plass til?

Det er selvsagt essensielt å ta hensyn til plassen du har til rådighet. Her kan også det å hyre tegnetjenester hjelpe deg. Skalering og lignende er ikke lett hvis du ikke har mye erfaring. Du kan eventuelt tegne utkastet til kjøkkenet selv og få tegningen utbedret av noen som leverer tegnetjenester. Hvis de som leverer tegnetjenester har lang og god erfaring med interiørarkitektur kan de også bidra med verdifulle tips og råd. Lykke til!