Ny Bolig

Innred boligen på budsjett

Når du har skaffet deg en ny bolig, eller pusset opp den gamle, er det på sin plass med nytt og spennende interiør! Det er skikkelig gøy å innrede når man får et fint resultat, og med noen lure triks kan man få stua til å virke både større, stiligere og mer personlig. Men etter oppussing er det ikke alltid lommeboka er like full. Derfor har vi funnet frem gode og rimelige interiørtips som vil løfte enhver stue!

Stua er rommet vi oppholder oss mest i, i våken tilstand. Når du skal innrede stua, er det lurt å først tenke over hva stua di i hovedsak skal brukes til. Er det et oppholdsrom der familien samles og koser seg med spill og foran TV-en? Eller er det hovedsakelig en spisestue der måltider skal inntas? Har dere åpen stue- og kjøkkenløsning? Man må ta ulike hensyn ut ifra bruksområdet.

Familiestua

I en skikkelig familiestue er det lurt å ta utgangspunkt i sofagruppen. Den kommer sannsynligvis til å dominere rommet, og den bør være relativt stor og komfortabel. Gå for en farge som komplementerer veggfargen godt. Selv om det kan være praktisk med en mørk sofa, trenger den ofte ikke være fullt så mørk som mange tror. Husk at en stor og mørk sofa vil få en liten stue til å virke enda trangere.

Pynt opp sofaen med friske puter og mønstrede pledd som harmonerer med et koselig teppe. Sørg for å skaffe et salongbord som er stort nok til spill og godteri! Vi anbefaler også smarte oppbevaringsløsninger, som hule puffer og lignende, så det er lett å stue bort barnas leker og annet.

Åpen stue- og kjøkkenløsning

Hvis du har en åpen stue- og kjøkkenløsning gjelder det å tenke smart. Det er viktig å unngå å overmøblere, slik at du plutselig får det trangt ved kjøkkenbenken eller må snike deg rundt sofaen for å komme til i kjøleskapet. Skap adskilte stue- og kjøkkensoner ved å sette opp et lite spisebord med stoler ved kjøkkenet og samle sofa, stuebord og TV på motsatt side av rommet.

Med en åpen stue- og kjøkkenløsning gjelder det å få rommet til å virke så stort som mulig. Heng opp speil for å få stua til å virke større. Hvis du har veranda, sett gjerne planter både utenfor og innenfor verandadøren for å få stua og uterommet til å «smelte sammen». Et generelt tips til denne type stue er å unngå store og mørke møbler og gå for lyse trefarger, naturmaterialer og stilige aksentfarger som gult, rustrødt og petroleumsblått.

Spisestua

Til en ren spisestue er det andre regler som gjelder. Her skal du skape en rolig og koselig atmosfære som inspirerer til koselige middager og selskap. For et skikkelig spennende og trendy uttrykk kan du skaffe et massivt og litt rustikt trebord i trendy hvitlasert finish. Fyll rommets hjørner med fine, grønne planter og småbord med lykter og blomster på. Et viskoseteppe som er større enn bordet gir en ekstra koselig og luksuriøs opplevelse.

Et hett tips er å henge opp lamper i vintage-stil – gjerne i forskjellige, duse utførelser – over bordet. Legg en fin løper langs midten og pynt med et par blomstervaser og lyslykter, så er du klar til å servere!